Produkt wspomaga metabolizm chrząstki stawowej w przypadku choroby zwyrodnieniowej stawów. Zawiera UC-II® (40 mg/kąsek) - niezdenaturowany kolagen typu II. Kolagen typu II w formie niezdenaturowanej jest niezbędnym składnikiem prawidłowo funkcjonującej chrząstki stawowej. Produkt zawiera również ekstrakt z Boswellia serrata – naturalnego pochodzenia substancję, wspomagającą procesy naprawcze organizmu. Zawiera dodatkowo kwasy omega-3 dla wsparcia zdrowia stawów i witaminę E znaną z właściwości przeciwutleniających.
Dostępny w opakowaniach po 30 i 60 mięsnych kąsków o wysokiej smakowitości.
Dostępny w opakowaniach po 30 i 60 mięsnych kąsków o wysokiej smakowitości.
Skład produktu Flexadin® Advanced
1 mięsny kąsek zawiera niezdenaturowany kolagen typu II - UC-II®(40mg/ kąsek), standaryzowany ekstrakt z Boswellia serrata (190 mg/kąsek) o wysokiej (85%) zawartości aktywnych kwasów bosweliowych, kwasy omega-3 dla wsparcia zdrowia stawów oraz witaminę E znaną z właściwości przeciwutleniających.
UC-II® to innowacyjna postać niezdenaturowanego kolagenu typu II specyficznego dla chrząstek stawowych, otrzymywanego z mostka kurzego. Opatentowana specjalistyczna technologia uzyskiwania kolagenu w niskiej temperaturze zapewnia:
UC-II® to innowacyjna postać niezdenaturowanego kolagenu typu II specyficznego dla chrząstek stawowych, otrzymywanego z mostka kurzego. Opatentowana specjalistyczna technologia uzyskiwania kolagenu w niskiej temperaturze zapewnia:
- BIOAKTYWNĄ POSTAĆ – zachowana struktura potrójnej helisy
- AKTYWNE EPITOPY - identyczne z naturalnie występującymi w kolagenie chrząstki stawowej (potwierdzone testami ELISA)
- Odporność na trawienie w żołądku
Ekstrakt z Boswellia serrata to naturalnego pochodzenia produkt o wysokiej aktywności biologicznej, wspomagający procesy naprawcze organizmu w przypadku choroby zwyrodnieniowej stawów.
Podawanie Flexadin® Advanced
Podawać 1 kąsek dziennie niezależnie od masy ciała psa.